מאירות שביל ישראל במבצר כוכב הירדן ונחל תבור מסלול 46
כמו חיילות כולן מגיעות בשעה 06:15 לנקודת המפגש הראשון: תחנת דור אלון יקום.
אוספות במגידו את המטיילות הצפוניות, ואלו שמגיעות ברכבם הפרטי אנחנו פוגשות בארומה בבית שאן עם קפה ומאפה.
אחרי כ- 20 דקות של הפסקה עולות לאוטובוס ונוסעות צפונה על כביש 90. הכל ירוק ירוק מסביב, וקצת לפני נחל תבור, פונות לעלות לכוכב הירדן הנמצא על רמות יששכר, או רמת כוכב.
מגיעות לאתר כוכב הירדן. משלמות כניסה, כי זה אתר מסודר. שילה אומרת לא צריך לקחת כלום! יורדות מהאוטובוס, כולנו צוהלות ושמחות לרדת במקום המדהים הזה טבול בירוק ובעצי זית, ו... מתחילות ללכת לאזור התצפית.
יש שביל מסודר. אבל, שילה לוקחת אותנו דרך מעניינת... מלאה בבוץ🤣
מגיעות כולנו לתצפית מרהיבה, עומדות שם, נפעמות מהנוף, וברקע מקשיבות להסברים של שילה שלנו:
כוכב הירדן זה אתר עוד מימי הצלבנים הצופה על בקעת הירדן, הירמוך והרי גלעד. אפשר לראות את הדרך הראשית מדמשק לבית שאן ואת מעבר הדרך מעל נהר הירדן השוצף. מקום אסטרטגי, אמנם קצת (הרבה) רוחני שקיבל את השם בולוואר - יפה נוף או כוכב הרוחות (כבר אמרנו קצת רוח במקום?) אבל מקום נפלא לבנות בו חווה צלבנית, וכך נעשה.
משפחת אצילים מטבריה בשם וולוס קבעו כאן את מקומם. אבל לא עבר זמן רב והמקום עבר לידי צלבנים אחרים - אנשי המסדר ההוספיטלרי שהיה לאחד מהמסדרים הגדולים והחזקים שהיו אז בארץ. זה המסדר שלקח על עצמו לטפל בצליינים החולים, ומכאן קיבל את שמו, הוספיטלרי, בית חולים.
אנחנו נכנסות למבצר מוקף חומת אבני בזלת מקומי. לא סתם מבצר, אלא אב טיפוס למבצרים מוגנים ומוקפים בשתי חומות. אנחנו הולכות בין החומות ומגלות בור מים גדול ששימש את דיירי המבצר, צופות על רמת יבניאל ממקום אחד מהמגדלים שהוסיפו ושמרו על המבצר, שילה מתלהבת כי מכאן אפשר לראות את מבנה הגליל המזרחי שבנוי מרמות נטויות ונחלים ביניהן ואנו רואות טוב את רמת יבניאל הצפונית לנו ואת השיפוע שלה.
נכנסות סופסוף למבצר עצמו שנראה כזה קטן לעומת החומות שמקיפות אותו, לומדות שהיתה בו קומה שנייה, מדמיינות איך ישבו אנשי המבצר לאכול יחד בחדר האוכל, היכן ישנו ואיך יצאו מכאן להילחם באויבים. במשך למעלה משנה הם חיו תחת מצור מוסלמי בראשות המנהיג הצבאי שניצח את הצלבנים בקרב קרני חיטין, צאלח א דין האיובי ועמדו בכבוד במצור.
לבסוף ביקשו צלבני המבצר מהצרים לעזוב את המבצר ולהגיע בשלום לאחד ממבצרי הצלבנים האחרונים שנותרו בצור וכך היה. צלבנים עזבו, מוסלמים נכנסו כדי להרוס את המבנה, ושלא ישובו אליו הנוצרים. מאוחר יותר קם במקום כפר ערבי כאוכאב אל הווא ובמלחמת העצמאות שנת 1948 נתפס הכפר, ו.. כבר לא היה..
קרוב לשם התיישב מאיר הר ציון, מלוחמי 101 ובנה לו את חוות שושנה, על שם אחותו שנרצחה.
מי שמכירה אותי כבר, ואת הסיפורים שלי על אבא'לה שלי 🥰
כל שבת היינו נכנסים לרכב, נוסעים ומטיילים במחוזות שונים. לפני כ- 50 שנה בטיול שבת כייפי הגענו גם לכוכב הירדן: אמא אבא אחותי אסתי ואני. לבושות במיטב מלבושנו שאימא תפרה וסרגה, נראה לי שכבר אז...אהבתי להצטלם😎
מרגש עבורי מסלול שכזה.... 50 שנה במנהרת הזמן...
כמובן ששיתפתי גם את הצלמת שלנו אורלי והצלחנו (כמעט) לתעד עם הורי ועם אחותי היום ואז:
מטיילות עוד במבצר, נהנות מכל רגע ואורלי שלנו מתעדת אותנו גם על הגשר.
מלוות ברוח נעימה מתחילות לרדת את רמת כוכב. האדמה בוצית ושילה הולכת בדרך העפר הבטוחה יותר. מזג אוויר מושלם! ממש אירופה! כאילו ואנחנו בסרט 'צלילי המוסיקה'.
גבעות ירוקות מסביבנו, פרות מלחכות בהנאה, שמים תכולים המשתנים לפרקים לאפורים עם רוח וענני גשם קלים.
מתעטפות במעילי גשם וכיסוי על התרמילים, ועד ש.... מתארגנות השמש שוב יוצאת לה לחמם וללטף אותנו.
מתחילות לרדת לנחל תבור.
ו... אם חשבת ששכחתי את מעגל הפתיחה- לא ולא! אז, אחרי שהיינו במבצר כוכה הירדן, והגענו לנחל תבור פתחנו 'רשמית' את הטיול במעגל פתיחה עם השאלה הבאה: מה הגובה שלך שאת זוכרת בגיל 18?
אין אין על שילה הזו!🤣
אז... אחרי שהכתרנו את הגבוהה ביותר, מתחילות ללכת בשביל רחב.
אחרי מס דקות בשביל הרחב 'המשעמם'... זו שילה שלנו אנחנו חוצות את השדות בעקבות הדרך שהפרות מפלסות, מוקפות בצמחייה ירוקה עד הכתפיים.
כיף גדול ללכת בסבך צמחייה רעננה מריחה גשם. הכל מסביב גבעות שטופות ירק ירוק רענן על כל גווניו הירוקים, פרות חופש לידנו. כן. אנחנו בצלילי המוסיקה! 😍🤩
כמובן ש.... עוצרות לקפה/תה סנדוויץ עם עוגת ה🥕.
היה מאתגר להגיע לכוס תה... שילה הייתה איי שם למטה בין סבך הצמחייה. ואני תמיד במאסף. אני יושבת ופורסת את עוגת הגזר וחושבת לעצמי, איך אני עוברת בין כולן?
אני מתחילה לפלס בין הסבך לבין המטיילות, מחלקת פרוסת עוגה למקומיות שישבו לידי, ופוגשת את שילה העולה במעלה הגבעה עם סיר התה, אני תופסת טרמפ, ועוגת הגזר עוברת לעבר הבנות שישבו בחלק הקדמי של הסבך.
חוויה מושלמת. מפנקת. מרהיבה ביופייה. אוויר צלול. אפילו פיפי היה אפשר לעשות😜ללא חשש של צנעת הפרט בזכות גובה הסבך. חלום! פשוט חלום!
ו...מגיע הרגע לקום ולהמשיך בירידה.
אנחנו צועדות ויורדות, לכיוון שביל מהודק רחב, עד לעיקול של הנחל. ומה אנחנו פוגשות? נחל זורם, וקול קורא לנו: 'של נעלייך מעל רגלך'.
עד שאני מגיעה לנקודה, אני רואה את הבנות חולצות את נעליהן, וחוצות בזהירות את הנחל, חלקנו האמיצות חוצות יחפות במים קרירים/קפואים.💪
בעודנו חוצות מגיעים 2 ג'יפים עם בחורים צעירים הרוצים גם הם לחצות את הנחל. רגע, צריך לעכב אותם, שיחכו, ולא ישפריצו עלינו.
ורה שלנו נכנסת מיד 'לתפקיד'.
נעמדת ליד אחד הנהגים ומבקשת מהם לחכות, עם החיוך המעלף שלה, מתעדת, מצטלמת, ועל הדרך שואלת למי לשלוח את התמונה? לך? או לאשתך? אני גרוש הוא עונה. הם מחליפים מספרי טלפון ו.... נחכה להמשך עם הנהג החתיך.😛
בינתיים אנחנו מנגבות את הרגלים במגבות שכל אחת הצטיידה מראש, אומרות שלום לנהגי הג'יפים וממשיכות ללכת לאורך הנחל. מפלסות את דרכינו בין הצמחייה לשלוליות,
בין זולות קסומות שאפשר לעצור בהן, חולפות על פני אחד משרידי טחנות הקמח שהקימו בעבר הרחוק ליד הנחל. אנחנו עולות על גבעה ירוקה לעשות תצפית על המשך הנחל והרי גלעד.
מגיעות לחלקה ירוקה הקוראת לנו לשכב בה. להיות. להיות ברגע. להיות נוכחת ברגע. כולנו ללא מילים נשכבות על האדמה. עטופות בירוק טרי. מולנו ההרים הצבועים בגוונים ירוקים. אנחנו עוצמות עיניים ושותקות. 5 דקות מדיטציה.
השקט הזה. מושש...
לאט לאט אנחנו פוקחות את עינינו, שותות, אוכלות, ושם נולד הרעיון לטיול ל 3 ימים סופ"ש של המאירות - כן! כל הפרטים בהמשך ועד אז שרייני את התאריכים הבאים: 17, 18, 19 ביוני
ורגע לפני שממשיכות, כמובן! צילום עם הדגל!! הפעם עשינו זאת בכמה אופוזיציות כי... לא רוצות לקום! ובצדק!!
ממשיכות. ויורדות חזרה אל הנחל. חולצות בפעם השנייה את הנעליים כדי לחצות את המים.
טובתנו מקטרת, לא בא לה שוב ושוב לחלוץ את הנעליים, ותמיד יש את הדילמה: לחלוץ או ללכת במים עם הנעליים? לאט לאט כולן חוצות את הנחל הזורם, אורה הולכת לפניי, ו.. אחד מקלות ההליכה נשמט מידה, ו.... שלום מקל ירוק. שלום. והוא שט לו בנחל תבור עד היום....
לאחר החציה, אנחנו יושבות, מנגבות את הרגליים, גורבות גרביים, נועלות את הנעליים, ו.. ממשיכות.
עוד קצת, יש דרך עפר, רוצות כבר להגיע לאוטובוס. כי מאחורינו כבר כ 11 ק"מ. ו... מה אנחנו מגלות? חציית הנחל בפעם השלישית OMG.
אוטוטו אנחנו מגיעות לאוטובוס. והפעם הולכת להיות פריסה חגיגית מלאה בכל טוב כי היום יומולדת לאביטל שלנו! אביטל שלנו מפנקת אותנו במטעמים מעלפים!!
סלטים, פונץ' חם ובתוכו תפוחי עץ חתוכים קטנים קטנים... ( מי, מי זו שחותכת ככה? אלופה!)
עוגת טחינה של אתי+ עוגת פרג+ סלטים מעלפים ( המתכונים בהמשך) ו...מוסיקה נהדרת סמבה playlist מיוחד עם קישוטים שמיכל שלנו דאגה לנו יומולדת קרנבל בנחל תבור לאביטל היקרה!!
מאירות שביל ישראל, נשים מטיילות יחד, חוות חוויות יחד. קסם שכזה!
מתכונים של מאירות השביל:
עוגת טחינה ללא גלוטן של אתי חיימוביץ: החומרים:
5 ביצים
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס סוכר חום
1 אבקת אפייה
הוראות הכנה:
מערבבים ידני הכל בקערה ומוסיפים שקית 100 גרם אגוזי מלך גרוסים (משאירים קצת לקישוט)
אופים בטורבו 180 מעלות 15-20ד בתיאבון!
עוגיות טבעוניות של אורלי = מאפינס שוקולד בננה (9-12 חתיכות)
רטובים:
1/2 כוס חלב שקדים / סויה
1 כף חומץ
4 בננות מעוכות למחית חלקה (כמה שפחות גושים)
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן זית (או שמן בישול רגיל)
1/2 כוס סוכר חום
יבשים:
2 וחצי כוסות קמח כוסמין מלא
1 וחצי כפיות אבקת אפייה
תוספות
1/2 כוס שוקולד צ׳יפס
קישוטים:
50 גרם שוקולד מריר חתוך גס
הוראות הכנה
בקערה לערבב חלב וחומץ להניח בצד 3 דקות
להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב
לקערה נוספת לנפות קמח כוסמין
להוסיף אבקת אפייה ולערבב
להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות
(אם התערובת ממש ממש בצקית להוסיף מעט חלב ושמן ולערבב)
להוסיף שוקולד צ׳יפס ולערבב
אפייה:
להדליק תנור על 170 מעלות
להעביר את הבלילה לגומות מאפינס משומנת היטב
לקשט כל מאפינס בשוקולד שבור
לאפות 30-35 דקות עד שקיסם יוצא נקי
לקרר כמה דקות בתבנית ואז לחלץ בעדינות ולקרר לחלוטין
(או לאכול חם, חיים רק פעם אחת… 🙂 )
קישור למתכון: לחצי פה
לידיעתכן אורלי התחילה לבשל בריא לי הטבעי - המטבח של אורלי
בתיאבון!
סלט תרד של מיכל גוטמן
החומרים:
1 שקית עלי בייבי תרד
חצי שקית עלי רוקט
50 גרם חמוציות ברכז תפוחים
50 גרם אגוזי מלך שבורים
1 יחידה אפרסמון פרוס דק או לחילופין תפוח עץ אדום פרוס דק.
החומרים לרוטב:
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף חרדל
2 כפות דבש
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הוראות הכנה: לערבב את כל המצרכים.
בתיאבון!
עוגת פרג בחושה של זהבה כהן
מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס סוכר 1 כוס פרג טחון
1 כוס קוקוס 1 אבקת אפיה
מערבבים הכל ומוסיפים את החומרים הרטובים: 1 כוס מיץ תפוזים או חלב או מים או שמנת מתוקה 3 ביצים 3/4 כוס שמן מעט תמצית וניל
גנאש שוקולד:
100 גר' שוקולד מריר/חלב 100 מ"ל שמנת מתוקה מחממים יחד עד לאחידות
אופן ההכנה: אופים ב 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה מס 26 בחום בינוני 180 40 דקות
* כשהעוגה מוכנה, דוקרים בעזרת שיפוד ויוצקים את הגנאש.
בתיאבון!
סלט פטריות של אתי חיימוביץ:
החומרים:
6 סלסלות של פטריות לבנות/חומות
3/4 חבילה של עירית
או לחילופין רבע חבילה של בצל ירוק
הכנה: לחתוך את הפטריות והבצל ולערבב
לרוטב:
4 כפות סויה
4 כפות שמן זית
חבילה של פקאנים סינים ממותקים, לשבור אותם ולערבב הכל יחד.
*טיפ: אפשר להכין מראש עם הרוטב והוא נספג נהדר בפטריות
בתיאבון!
תודה לכן מטיילות היה נהדר ונתראה בטיול הבא!
טיול הבא יום שישי 23.04.2021 מגיעות להר פקיעין והר תבור sold out
טיול בג'ינס יום שני 12.04.21 עם בני/בנות זוג מגיעים ל - הררית מבדד נטופה, דיר חנא ההרשמה בעיצומה לחצי פה לכל הפרטים
עד שניפגש מוזמנת לשוטט ולטייל באתר : אם חשקה נפשך לטייל איתנו ועדיין לא מקבלת עדכונים לחצי פה
בלוג מאירות שביל ישראל לחצי פה
לצפייה בגלריה עונה 2018-2019 לחצי פה
לצפייה בגלריה עונה 2017-2018 לחצי פה
לצפייה בגלריה עונה 2016-2017 לחצי פה
קרדיט לאורלי שלנו הצלמת המקצועית וקרדיט לכל הבנות עם הצילומים המעלפים!
Comments